Tips voor een verblijf op het onbewoonde eiland Koh Tonsay (Rabbit Island) bij Cambodja

Een oase van rust: de beste beschrijving voor Koh Tonsay, ook wel Rabit Island genoemd. Hang heerlijk de hele dag in een hangmat, neem af en toe een duik in de heldere oceaan en geniet van de vers gevangen en gebakken krab. Op zoek naar het echte backpackersgevoel? Op naar Koh Tonsay!

Op een half uurtje varen met de longtailboot van Kep, ligt het kleine eiland. In mijn ogen is Koh Tonsay synoniem voor paradijs. Het eiland heeft een ‘lange’ strook strand aan de oostkant waar het simpele leven zich afspeelt. Er is maar weinig elektriciteit (de aggregaat draait alleen van 18.00 u tot 21.00 u), er is geen internet en de bamboehutjes zijn erg simpel. Maar meer heb je ook niet nodig.

Accommodatie

Een accommodatie vinden op Rabbit Island is niet lastig, integendeel zelfs. Er zijn enkele resorts verspreid langs de kustlijn. De keuze is overigens niet moeilijk: bijna alle hutjes zijn hetzelfde en zijn alleen voorzien van de basisbehoeftes zoals een bed met klamboe, een wc en een koude douche. Alleen het laatste resort achteraan heeft iets luxueuzere bungalows.
De prijzen per nacht schommelen tussen $6 en $8 per hutje voor twee personen.

Tip: op Kon Tonsay kun je niet pinnen. Van plan om enkele dagen te blijven? Neem dan genoeg cash mee!

Bereikbaarheid

Vanuit Phnom Penh en Kampot rijden er dagelijks bussen van en naar Kep. Vanaf het busstation kun je een tuctuc pakken die je naar de pier brengt van waaruit de longtailboten naar het eiland varen. Vanuit Kep zijn er niet direct vaste vaartijden. Meestal vertrekt de boot wanneer er genoeg mensen zijn. Je kunt een retourticket kopen voor $10. Wanneer je met meer mensen bent, kun je ook gemakkelijk je eigen boot huren. Dat scheelt net een paar Dollar.

Wil je Koh Tonsay weer verlaten? Vraag voor de zekerheid even na hoe laat de boten vertrekken. Meestal vertrekt er een om 10.00 uur en een om 11.00 uur. Vanuit Kep reis je gemakkelijk door naar Ho Chi Minh (Vietnam), Kampot, Phnom Penh en Sihanoukville. Met een beetje geluk kun je zelfs in één keer doorreizen naar Koh Rong, zoals wij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s