Olifanten spotten in Sri Lanka: op jeepsafari in Kaudulla National Park

Sri Lanka wordt ook wel eens één groot natuurpark genoemd. Het groene eiland herbergt een rijk wild life en genoeg parken om de bijzondere dieren te spotten. Kaudulla National Park is bij uitstek de beste plek om op jeepsafari te gaan en wilde olifanten te zien!

Het moment dat je de eerste olifanten spot, is onwerkelijk. De dieren zijn zo imposant! Tijdens de jeepsafari konden we de tel niet meer bijhouden. Al na, ik gok zo’n honderd olifanten, stopte ik maar met tellen. Volgens onze gids hebben we zeker 350 olifanten gezien.


Van grote mannetjes tot moeders die hun jong beschermden. Olifanten die rolden door de modder, olifanten die met elkaar speelden. En, want paringstijd, ook olifanten die letterlijk met elkaar de bosjes indoken na hun paringsdans.

 

Waarom Kauddulla

Er zijn genoeg parken om wild life te spotten in Sri Lanka. Van Yala National Park tot Udawalawe National Park en Wilpattu National Park. Dan heb je nog speciale sanctuaries waar olifanten worden opgevangen. Maar het allerbeste voor de dieren zelf, en ook je eigen gemoedsrust, is het bezoeken van een park waar de dieren in alle rust kunnen leven. Dat betekent ook dat je niet in een grote parade van jeeps de dieren najaagt om maar een glimps op te vangen.

_DSC9007

Kaudulla National Park staat bekend als een van de grootste plekken voor the gathering van wilde olifanten in Azie. Het park ligt dichtbij Minnerya National Park, dat een stuk toeristischer is.

Kaudulla bezoeken

De beste tijd om op jeepsafari te gaan is van juli tot en met augustus. Dan verzamelen kuddes olifanten zich rondom het grote waterreservoir in het groene park om te paren, ook wel the gathering genoemd.

Lees ook: 7 x de lekkerste gerechten van Sri Lanka

Je kunt kiezen uit een ochtend- en avondsafari. De meeste olifanten spot je tijdens de avondsafari in de namiddag. Het is echter wel wat drukker. Afhankelijk van met wie guide of operator je op safari gaat, spendeer je zo’n twee tot vier uur in Kaudulla National Park.

_DSC9044

Een jeep met guide kost rond de 40 dollar. Daarnaast betaal je per persoon 18 dollar entree.

Lees ook: Tuktuk huren Sri Lanka: alles wat je wilt en moet weten

Waar verblijven?

Het park ligt nabij Habarana in het noordoosten, tussen Trincomallee en Sigiriya. Laatstgenoemde , Dambulla of Polonnaruwa vormen een goede uitvalsbasis als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Reis je met een tuktuk, kun je ervoor kiezen om nabij Habarana te verblijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s