Ninh Binh en idyllisch Tam Coc: reisgids en tips

Er zijn van die pareltjes die nog niet helemaal ontdekt zijn door het massatoerisme waar we heel gelukkig van worden. De regio rondom Ninh Binh is daar eentje van. Met als hoogtepunt de boottocht over de Ngo Dong rivier tussen mooie kartsbergen bij Tam Coc.

Terugkijkend op mijn reis door Vietnam is het bezoek aan Tam Coc een van de hoogtepunten. Deze regio wordt ook wel eens de Ha Long Bay van het vasteland genoemd. En geheel terecht: het is overweldigend mooi!

Tam Coc

Groene rijstvelden, prachtige karstgebergtes en tempels: een kleine beschrijving van wat je hier kunt verwachten. Te midden van de imposante groene karstbergen ligt het dorpje Tam Coc aan de Ngo Dong rivier.

DSC02426

Het beginpunt van de boottocht in Tam Coc

Midden in het dorpje ligt een klein meertje dat als vertrekpunt dient. Tientallen roeibootjes en Vietnamezen liggen hier al op je te wachten om je mee over de rivier te varen. Leuk detail: alle mannen en vrouwen roeien met hun voeten, dat een grappig gezicht oplevert. De tocht duurt ongeveer twee uur en voert je langs rijstvelden, karstbergen en grotten.

DSC02438

‘De roeiers van Tam Coc’

Tip: probeer de boottocht in de ochtend te doen voor het te druk en te warm wordt.

Drakenberg

Een van die hoge bergen die je tijdens de boottour ziet, kun je ook beklimmen. Dat is de Drakenberg. Via een hoge trap klim je naar de top waar een kleine pagode staat. Het uitzicht maakt het beklimmen van die honderden treden helemaal goed, beloofd!

DSC_0642

Een zonsondergang op zo’n locatie is puur genieten

Tip: Bezoek de berg rond zonsondergang. Een spectaculaire zonsondergang gegarandeerd.

DSC02529

De helse trappen naar de top

DSC02554

Dus daarom noemen ze Tam Coc de Ha Long Bay op het vasteland


Hoa Lu

In dezelfde regio op een steenworp afstand van Tam Coc en de Drakenberg ligt Hoa Lu: de oude hoofdstad van Vietnam. Rond het jaar 1000 koos Koning Dinh Tien Hoang van de Le-dynastie Hoa Lu als de beste locatie voor een hoofdstad vanwege de in zijn ogen strategische ligging. Veel tempels en huizen uit die tijd zijn gerestaureerd en je waant je er alsof je in het jaar 1000 rond loopt.

 


Bereikbaarheid

Ninh Binh is goed met het openbaarvervoer te bereiken. Deze stad is echter niks bijzonders en vrij sfeerloos. In Tam Coc zijn meerdere homestays en hostels te vinden. Hier geraak je gemakkelijk met de taxi.

Tevens kun je ook dagtours vanuit Hanoi naar Tam Coc en Hoa Lu boeken. In de grote stad wemelt het van de bureaus die deze tour aanbieden.

Wij verbleven er echter drie nachten zodat we twee volle dagen hadden. Dit raad ik dan ook aan. Want er is veel te zien!

Om je vrij te bewegen in de regio huur je een fiets. Tevens kun je op veel plekken ook scooters huren.

Tip: Wij verbleven bij Tam Coc Homestay. Ik geef zelden aanraders voor verblijfplaatsen. Voor deze homestay aan het einde van een zanderig weggetje tussen groene rijstvelden, maak ik graag een uitzondering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s