A guide trough: Mallorca

Van die pareltjes binnen Europa die véél meer eer verdienen dan de reputatie die ze dragen. Dat is Mallorca. Lees je mee?

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van de eilandengroep en kent een rijke geschiedenis door de vele bezetters. Waaronder de Moren, de Arabische architectonische invloeden rond het jaar 900 zie je nog op veel plekken terug.

De stad zelf ademt een vriendelijke en toegankelijke sfeer. Het oude centrum van de stad is prachtig en vormt een wirwar van kleine steegjes en straatjes met gezellige terrassen.

Kathedraal Le Seu vormt letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt dankzij de bijzondere ligging waarbij je uitkijkt over de baai van de stad. Het imposante gebouw wordt gekenmerkt door de Catalaanse-Gotische stijl. Dat zie je terug in de vele bogen, details en het mooie glas-in-lood.

Langs de kathedraal ligt La Rambla. Zoals Barcelona de Ramblas heeft, heeft Mallorca haar eigen prachtige met bomen omzoomde boulevard. Diverse bloemenkramen hebben hun koopwaar uitgestald en er treden straatartiesten op. Een paar straten verderop vind je het luxueuze zusje van La Rambla, Passeig del Born met vestigingen van luze warenhuizen zoals Chanel en Dior. Kijken en dromen mag altijd, toch.

Tip: Net buiten het oude centrum ligt restaurant La casa Gallega. Hier eet je héérlijke authentieke Mallorcaanse gerechten! Ik liet me verrassen en koos het driegangen menu van die dag. Voor zo’n culinair restaurant zijn de prijzen verrassend laag. Een driegangen menu kost 15 euro.
Reserveer wel, het is een ontzettend populair restaurant en mijn vriendin wist me te vertellen dat mensen zelfs vanuit Barcelona het vliegtuig pakken om hier speciaal te kunnen eten.

Tour over Mallorca

Buiten de stranden en Palma de Mallorca is het eiland ook perfect om lekker rond te rijden en de kleine dorpjes in de bergen te verkennen. Zoals Valdemossa aan de westkant in de bergen. Het is zo’n typisch idyllisch dorpje waar ik dólgraag zou wonen. Het is een lieflijk plekje met fijne terrasjes en bakkers waar je lekkere gebakjes koopt die typisch zijn voor deze hoek van het eiland.

Vanuit Valdemossa rijd je verder naar het uitkijkpunt Punta de Na Foradada. Er zijn tientallen uitkijkpunten nabij Valdemossa, maar volgens Lorena is dit de beste.

dsc05573

Ietsje noordelijker ligt Soller. Ook te bereiken via een directe treinverbinding vanuit Mallorca door de bergen. Strijk neer op het terras langs het grote plein waar ook de kerk staat en geniet.

Mallorca

Mallorca behoort tot de Balearen, net als Ibiza en het minder bekende Menorca. Het bergachtige eiland is vrij groot en er wonen ongeveer 800.000 duizend mensen.
Ik kende Mallorca alleen als de plek waar Nederlanders en Duitsers ordinair zuipen in de zomer. Ik had het geluk dat een Spaans vriendinnetje, opgegroeid op Mallorca, me een hele andere kant liet zien. Een kant van het eiland dat werkelijk prachtig en een dikke aanrader is!

Tips en Tricks

  • Een echte Mallorcaan eet tijdens de lunch warm en ’s avonds nog iets kleins zoals een broodje met jambon.
    Of overheerlijke tapas in een goedkoop ogende tent met lelijke tegels op de vloer en oude houten tafels en stoelen. Bij elk biertje dat je bestelt, krijg je een tapas. De volgende ronde krijg je pas als je een nieuw biertje bestelt.
  • Dagelijks gaan er vluchten naar de Balearen. Het vliegveld van Palma de Mallorca ligt dichtbij de hoofdstad en de busverbindingen zijn top geregeld.
    Als je goed zoekt, buiten het hoogseizoen, vlieg je voor een prikkie retour op Eindhoven Airport. Zo betaalde ik maar 22 euro!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s