Khao Sok: Het oudste regenwoud van Thailand

Een van de mooiste natuurparken in Thailand is het oude Khao Sok National Parc. Ga een dag de jungle in of maak een trekking en slaap in een hutje op het grote Cheow Larn Lake. Nieuwsgierig? Lees hier meer over het paradijs op aarde!

In de zuidelijker gelegen provincie Surat Thani ligt het oudste regenwoud ter wereld. En het is huge: het telt maar liefst 739 vierkante kilometer aan flora en fauna. Het Khao Sok National Parc is toegankelijk om rond te wandelen en te kamperen. Maar nog gaver is om een dag of tweedaagse jungle tour te doen waarbij de kans om apen te spotten heel groot is.

DSC01519

Diep in de jungle

Cheow Larn Lake

Elke jungletour begint met een boottocht over het grote meer. Met een longtailboot cruise je in een uurtje langs imposante karstrotsen die vanuit het water de hoogte in reizen en je spot misschien zelfs apen. Een boottocht van een uur? Dat verveelt niet! Het gevoel dat je bekruipt wanneer de gids jou langs de groene en hoge rotsen navigeert is ontzettend gaaf. Ik vond het besef dat ik me te midden van een eeuwen oud park waande echt bizar.

Innerlijke avonturier

Naast het kraakheldere blauwe meer zijn er ook tientallen grotten te vinden in het park. Gewapend met een zwemvest en een lampje en helm op je hoofd bezoek je een van de diepere grotten in Khao Sok. De toegang ziet er vrij klein uit, maar eenmaal binnen is het verbazingwekkend over hoe groot de grot is. Wanneer je later ook nog via een touw naar boven hijst, voel je je een echte avonturier!


Khao Sok kun je ook op eigen houtje verkennen. Bij de hoofdingang staat een groot bord waarop meerdere wandelroutes door het park staan aangegeven waarbij je langs meerdere watervallen komt. Toch is een jungle tour wel aan te raden; dan krijg je pas echt een ‘jungle feeling’. Een eendaagse tour inclusief lunch en vervoer vind je al voor 1500 THB.

Tip: Een tour boeken hoeft niet persé ver van te voren. Rondom de hoofdingang zijn diverse plekken waar je de tours kunt boeken. Ook de accommodaties rond het park bieden tours aan.

De schoonheid en rust in het park zorgen ervoor dat een bezoek aan het park erg bijzonder is. Een echte must visit dus wanneer je in Thailand bent.

Bereikbaarheid

Khao Sok National Parc is eigenlijk vanuit elke mogelijke directie goed te bereiken. Zelf kwam ik vanuit Koh Lanta en ging ik daarna door naar Koh Tao. Ook vanaf Koh Phi Phi en Krabi kom je er zeer gemakkelijk. Tevens als vanuit Bangkok of Koh Tao, Koh Samui of Koh Phagnan. Loop gewoon een booking office binnen en zij helpen je verder met een goed combiticket.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s