Tanjung Aan

5 x de mooiste stranden van Lombok

Paradijselijke stranden, verborgen baaien, helder blauwe zee. En nog beter: vrijwel het gehele strand voor jezelf? Lombok heeft het allemaal! Check hier mijn vijf tips voor de mooiste stranden in het zuiden van Lombok. Allemaal prima te bezoeken als Kuta op Lombok je uitvalsbasis is!

Beeld je in: lange uitgestrekte stranden, je hoort alleen het geraas van de oceaan, af en toe zie je een herder met zijn kudde koeien over het strand banjeren. En misschien nog wel het mooiste, je hebt de stranden haast voor jezelf! Koop voor een paar cent een kokosnoot van de lokale vissers en geniet.

Waar het gelijknamige Kuta op Bali overstroomd wordt door toeristen, is het zusje op het eiland Lombok nog heerlijk laid back. Kuta vormt de perfecte uitvalsbasis om de rest van het zuiden te verkennen. En dat is een must, gezien het er wemelt van de prachtige stranden! Je huurt al een scooter voor 50.000 IDR per dag, omgerekend ongeveer 3 euro. Hier mijn vijf favoriete stranden en baaien van Lombok op een rij:

Tanjung Aan

Tanjung Aan

Ten oosten van Kuta ligt het flinke uitgestrekte strand Tangjung Aan. Het is ook meteen een van de grootste stranden in het zuiden van Lombok, maar oh zó mooi! In ongeveer een kwartiertje rij je op de scooter vanuit Kuta naar deze paradijselijke baai.

Bukit Merese

Naast Tanjung Aan ligt Bukit Merese. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over Tanjung Aan. Bukit Merese is favoriet onder de lokale bevolking voor foto’s en de zonsondergang. Na het zien van Bukit Merese snap je ook waarom! Chill eerst lekker met een bintang op het strand van Tanjung Aan en beklim voor zonsondergang Bukit Merese en je hebt een perfecte dag te pakken!

Selong Belanak

Selong Belanak

Wil je leren surfen? Dan ben je bij Selong Belanak bij het juiste strand. Via een mooie scootertocht kom je bij het strand dat meer in het westen van het eiland ligt.

In Kuta spot je meerdere stalletjes waar surflessen aangeboden worden. Handig als je niet kunt scooterrijden, anders overbodig. Want surflessen regel je makkelijk op eigen houtje ter plekke bij een van de lokale surfboys op het strand. Voor een board en twee uur les ben je tussen de tien en vijftien euro kwijt.

Selong Balanak is ook een prachtig mooie baai en je kijkt ook vanaf het strand je ogen uit. Want tussen de surfers manouvreren de vissers hun bootjes met verse vis uit de zee weer het strand op. En kijk ook zeker niet vreemd op als je ineens kudde koeien over het strand ziet lopen. Dat is hier de normaalste gang van zaken.

Pantai Mawai

Pantai Mawi

Dit is het meest rustige strand van de top vijf. Er zijn zelfs geen plekjes waar je eten en drinken kunt kopen. Vergeet dus zelf niet om wat lekkers mee te nemen als je hier een middagje wil chillen. Het is ook iets lastiger te bereiken, maar geloof me, ga er heen! Via maps.me navigeer je er relatief soepel heen. Ben je eenmaal gearriveerd, ga dan voor het linkergedeelte. Rechts is erg geliefd bij ervaren surfers vanwege de hoge golfslag.

Pantai Telawas

Pantai Telawas

Net naast Pantai Mawi ligt Pantai Telawas. Het is een prachtig plekje met super mooie rotsen die bijzondere vormen hebben aangenomen door de klotsende golven in de loop der jaren. Je kunt er niet met je handdoek liggen, mooi is het zeker wel! Klauter over de rotsen en geniet van het uitzicht.

Pantai Mawun

Pantai Mawun

Nog zo’n parel! De baai ligt ingesloten door twee hoge heuvels die in de zee uitmonden, dat levert een mooi vergezicht op. Ook Pantai Mawun is heerlijk rustig. Koop een kokosnoot van de lieve familie bij het eerste hutje dat je ziet als je naar het strand loopt en speel voetbal met de kinderen die er rondstruinen. En bovenal: relax!

Pantai Mawun

Heb jij nog mooie baaien en stranden gezien dit in mijn top vijf van mooiste stranden op Lombok ontbreken? Let me know, ik ben heel nieuwsgierig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s