Alles over backpacken in Myanmar

Myanmar is niet direct de eerste bestemming op het lijstje van backpackbestemming voor reizigers die naar Zuid-Oost-Azië gaan. Zonda: want het is een geweldig land dat zeker de moeite waard is!

Waarom Myanmar? Het land kent hele mooie stranden, hoge bergen (perfect voor trekkings), een rijke cultuur en een roerige politieke geschiedenis. Het is land is pas 5 jaar vrij toegankelijk voor toeristen en transformeert van een door het leger gecontroleerde dictatuur in een democratische samenleving.

De inwoners zijn één van de vriendelijkste en behulpzaamste mensen in Azië. Myanmar voelt veiliger aan dan onze eigen hoofdstad. Zelfs de chaotische en voormalige hoofdstad Yangon in het zuiden voelt veilig aan.

Elk jaar trekken er 1 miljoen meer toeristen door dit veelzijdige land. Vorig jaar 5 miljoen, reken maar uit wat het aantal dit jaar is. De verwachting is dat het aantal toeristen over 5 jaar verdrievoudigd is. Hup hup, naar Myanmar dus, voor het een tweede Thailand is.

Lonely Planet beweert dat Myanmar een van de duurdere landen is in Zuid-Oost-Azië, toch is dit het land waar ik het minste heb uitgegeven. Ben je benieuwd naar wat je ongeveer zal uitgeven aan eten, accommodatie en andere dingen? Dan is het kostenoverzicht dat ik heb gemaakt een handige tool.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s